Ρυζοκροκέτες με μοτσαρέλα

Ρυζοκροκέτες με μοτσαρέλα

Ρυζοκροκέτες με παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο ορεκτικό για να συνοδεύσετε το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας.

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. βρασμένο ρύζι  καρολίνα
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε στο μπολ 2 κ.σ. αλεύρι, 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.
  2. Πλάθετε μικρά μπαλάκια. Ανοίγετε με το δάχτυλό σας μια μικρή τρύπα, βάζετε ένα κύβο μοτσαρέλας και κλείνετε πιέζοντας καλά με βρεγμένα χέρια το μπαλάκι, από όλες τις πλευρές για να καλυφθεί καλά η μοτσαρέλα.
  3. Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι, σε δεύτερο το αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και σε τρίτο τη τριμμένη φρυγανιά. Βουτάτε τα μπαλάκια, ένα ένα, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά. Φροντίστε σε κάθε στάδιο να καλύπτονται πλήρως από τα αντίστοιχα υλικά. 
  4. Τοποθετείτε τα έτοιμα μπαλάκια ρυζοκροκέτας σε πιατέλα, τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε για 2-3 ώρες στο ψυγείο. [Ιδανικά και για όλη τη νύχτα]. Τηγανίζετε σε καυτό σπορέλαιο σε φριτέζα και σερβίρετε αμέσως.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρυζοκροκέτες με μοτσαρέλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.