Ριγκατόνι σε σάλτσα ντομάτας με κρέμα γάλακτος

Ριγκατόνι σε σάλτσα ντομάτας με κρέμα γάλακτος

Ριγκατόνι με μια υπέροχη, κρεμώδη σάλτσα όπου η κρέμα γάλακτος εμπλουτίζει μια απλή σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας μια εξαιρετική σάλτσα με πλούσια γεύση και υφή που προσκολλάται στο ζυμαρικό και να απογειώνει τη γεύση του! Συνθλίβοντας τα ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας με το χέρι δημιουργείτε ένα ρουστίκ μείγμα από πολτό ντομάτσας, κομμάτια και πουρέ ντομάτας. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο ζυμαρικών που θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 γρ.) βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ξερό κίτρινο, ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες (των 400 γρ.) “Τοματίνια/Τοματάκια ολόκληρα σε χυμό ντομάτας” αποφλοιωμένα, θρυμματισμένα με το χέρι 
  • 350-400 γρ. ζυμαρικό “Ριγκατόνι”
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες καυτερής ή γλυκιάς πιπεριάς 
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για πασπάλισμα στο σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα ντοματίνια με τα χέρια σας και ρίχνετε μέσα και το χυμό που έχει μείνει στις κονσέρβες. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλατιά, ρηχή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες με τους χυμούς τους και αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Μετά μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε τη σάλτσα σας να σιγοβράζει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Εν τω μεταξύ, βάζετε τα ριγκατόνι να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που τα βράσατε και τα στραγγίζετε.
  4. Μόλις δέσει η σάλτσα ντομάτας προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, τις νιφάδες πιπεριάς και ανακατεύετε. Μετά ρίχνετε και τα στραγγισμένα ριγκατόνι ανακατεύετε και αρχίζετε να προσθέτετε και το νερό της κατσαρόλας που κρατήσατε, λίγο τη φορά μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. 
  5. Μοιράζετε το ζυμαρικό σας σε 4 μπολ, τα πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και καλή σας απόλαυση!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ριγκατόνι σε σάλτσα ντομάτας με κρέμα γάλακτος