Ριγκατόνι με άρωμα … Μεσογείου

Ριγκατόνι με άρωμα … Μεσογείου

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με άρωμα Μεσογείου. Ριγκατόνι με κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριές, φέτα, ελιές, κρεμμύδι, πιπεριές, βασιλικό και μπέικον. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι
  • 4 φέτες μπέικον
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι σε ροδελίτσες
  • 1 μικρή μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες ή μικρά κυβάκια
  • 2 σκελιδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ντοματοχυμός συμπυκνωμένος 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι σε φετούλες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο θρυμματισμένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε πάλι μέσα στη κατσαρόλα που τα βράσατε.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά βάζετε το μπέϊκον και το σοτάρετε για 2-3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί βάζετε τις ροδέλες κολοκυθιού και τα κυβάκια μελιτζάνας και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε μπολ.
  4. Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και το σκόρδο και σοτάρετε 1 λ ακόμα.
  5. Χοντροκόβετε το μπέϊκον και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, τις ελιές, τα κολοκυθάκια με τις μελιτζάνες και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε για 4-5 λ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Μόλις γίνει η σάλτσα τη ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το βρασμένο ριγκατόνι. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε σαλατιέρα ή μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε με τη φέτα, το βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ριγκατόνι με άρωμα … Μεσογείου