Αναρτήθηκε στις 05/09/2017 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Ριγκατόνι με άρωμα … Μεσογείου
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με άρωμα Μεσογείου. Ριγκατόνι με κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριές, φέτα, ελιές, κρεμμύδι, πιπεριές, βασιλικό και μπέικον.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι
- 4 φέτες μπέικον
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κολοκύθι σε ροδελίτσες
- 1 μικρή μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες ή μικρά κυβάκια
- 2 σκελιδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 ½ φλ. τσαγιού ντοματοχυμός συμπυκνωμένος
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι σε φετούλες
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο θρυμματισμένα
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε πάλι μέσα στη κατσαρόλα που τα βράσατε.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά βάζετε το μπέϊκον και το σοτάρετε για 2-3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί βάζετε τις ροδέλες κολοκυθιού και τα κυβάκια μελιτζάνας και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και το σκόρδο και σοτάρετε 1 λ ακόμα.
- Χοντροκόβετε το μπέϊκον και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, τις ελιές, τα κολοκυθάκια με τις μελιτζάνες και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε για 4-5 λ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μόλις γίνει η σάλτσα τη ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το βρασμένο ριγκατόνι. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε σαλατιέρα ή μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε με τη φέτα, το βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Πηγή
05/09/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ριγκατόνι με άρωμα … Μεσογείου