Ριγκατόνι με κοτόπουλο και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, και γρήγορη συνταγή για ένα νοστιμότατο, ελαφρύ και χορταστικό γεύμα ή δείπνο, με λίγα υλικά. Υπέροχο ζυμαρικό ριγκατόνι με κοτόπουλο και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα με μουστάρδα ολικής αλέσεως που του δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι 
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 μέτρια στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ριγκατόνι, σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά και μετά τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κομματάκια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα μαγειρεύετε για 3-4 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο αν απαιτείται, ρίχνετε τα μανιτάρια, τα πασπαλίζετε με 1 πρέζα αλάτι και τα σοτάρετε για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε στο τηγάνι τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. 
  4. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, επιστρέφετε και το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράζετε για 4-5 λ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτείτε συμπληρώνετε. 
  5. Προσθέτετε και τα ριγκατόνι μέσα στο τηγάνι (αν δεν χωράνε στο τηγάνι σας ρίχνετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με το ριγκατόνι) και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν οι πένες με τη σάλτσα. Σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζετε, προαιρετικά, με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ριγκατόνι με κοτόπουλο και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα