Ριγκατόνι “Αματριτσιάνα”

Ριγκατόνι “Αματριτσιάνα”

Ριγκατόνι “Αματριτσιάνα”. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πικάντικο πιάτο έτοιμο σε 30 λ στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ζυμαρικό “ριγκατόνι”
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 χ 400 γρ. κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό + λίγα φύλλα για γαρνίρισμα
  • 8 φέτες [125 γρ.] προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη + λίγη ακόμα για γαρνίρισμα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε το ζυμαρικό μας, σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και τις λαδώνουμε με τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε το κρεμμύδι, το προσούτο, τις το ψιλοκομμένο τσίλι και το σκόρδο και σοτάρετε για 5′ ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 1/2 λεπτό και μετά προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ. Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό, μειώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 20′ μέχρι να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  4. Βάζουμε τα ριγκατόνι στη σάλτσα και ανακατεύουμε, ή τα σερβίρουμε σκέτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και ψιλοκομμένη κόκκινη τσίλι πιπεριά.

Περιοδικό Food Ideas” – Photo:Mark O’Meara/ Recipe: Liz Macri

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ριγκατόνι “Αματριτσιάνα”