Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) νηστίσιμοι

Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) νηστίσιμοι

Ρεβυθοκεφτέδες για εσάς που νηστεύετε αλλά και για σας που δεν…. νηστεύετε.  Νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ), ωραίος ανατολίτικος μεζές για το ουζάκι σας αλλά και νόστιμο ορεκτικό πριν το γεύμα σας.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ξερά ρεβύθια, μουλιασμένα από βραδίς και βρασμένα σε αλατισμένο νερό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 γεμάτες κ.γ. κόλιανδρο
  • 1-2 πρέζες μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά (όσο απαιτηθεί)
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα και σπρορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα ρεβύθια τα οποία έχουμε αλατίσει κατά το βρασμό.
  2. Στη συνέχεια τα χτυπάμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι (ή τριμμένη φρυγανιά) και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τα οποία προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ. Το αλεύρι το προσθέτετε σταδιακά, όσο χρειαστεί, προκειμένου να έχετε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα. 
  3. Εναλλακτικά χτυπάμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι στο μούλτι ή ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μπολ. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια τμηματικά στο μούλτι, τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με το κρεμμύδι, ρίχνουμε και όλα τα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. 
  4. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σταδιακά τους κεφτέδες/φαλάφελ σε πολύ καλά ζεσταμένο ηλιέλαιο ( ή σε αντικολλητικό τηγάνι με τουλάχιστον 2-3 εκ. ηλιέλαιο) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, κατά προτίμηση σε φριτέζα, μέχρι να κάνουν κρούστα εξωτερικά και από τις 2 πλευρές.

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) νηστίσιμοι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.