Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) νηστίσιμοι

Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) νηστίσιμοι

Ρεβυθοκεφτέδες για εσάς που νηστεύετε αλλά και για σας που δεν…. νηστεύετε.  Νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ), ωραίος ανατολίτικος μεζές για το ουζάκι σας αλλά και νόστιμο ορεκτικό πριν το γεύμα σας.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. έτοιμα βρασμένα ρεβύθια 
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα ρεβύθια τα οποία έχουμε αλατίσει κατά το βρασμό.
  2. Στη συνέχεια τα χτυπάμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τα οποία προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
  3. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες/φαλάφελ σε ηλιέλαιο κατά προτίμηση σε φριτέζα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να κάνουν κρούστα εξωτερικά.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) νηστίσιμοι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.