Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) νηστίσιμοι

Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) νηστίσιμοι

Ρεβυθοκεφτέδες για εσάς που νηστεύετε και για σας που δεν…. νηστεύετε.  Νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες [φαλάφελ], ωραίος ανατολίτικος μεζές για το ουζάκι σας αλλά και νόστιμο ορεκτικό πριν το γεύμα σας.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. έτοιμα βρασμένα ρεβύθια
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβύθια τα οποία έχουμε αλατίσει κατά το βρασμό].
  2. Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τα οποία προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
  3. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε [προτιμείστε φρυτέζα] σε μέτρια θερμοκρασία, σε ηλιέλαιο τους κεφτέδες.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) νηστίσιμοι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.