Red Velvet Cheesecake

Red Velvet Cheesecake

Ένα εντυπωσιακό γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη οπτική εικόνα του και τη τέλεια γεύση του. Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα, προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα λαχταριστό γλύκισμα με τραγανή, μπισκοτένια βάση και ανάλαφρη γέμιση “Κόκκινο βελούδο” cheesecake. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση:
  • 375 γρ. μπισκότα σοκολάτας τύπου cookies
  • 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική 
  • 250 γρ. sour cream [*]
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.γ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 3 αυγά
  • Για γαρνίρισμα:
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 % λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα, σε μπούκλες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τη βάση ενός ταψιού/φόρμας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ. περίπου.
  2. Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε, σε μούλτι, τα μπισκότα σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί/φόρμα και το στρώνετε ισομερώς στη βάση και μέχρι τη μέση του τοιχώματος περιμετρικά. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει. 
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με μίξερ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Προσθέτετε τη sour cream, το αλεύρι και το κακάο σε σκόνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
  4. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνετε πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε καλά την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 έως 1:15 ώρα ή μέχρι να έχει σφίξει και σταθεροποιηθεί στην αφή, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι στο κέντρο του δεν θα έχει σταθεροποιηθεί πλήρως αλλά θα “ταλαντεύετε”.
  5. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το cheesecake μέσα στο φούρνο με μισάνοιχτη τη πόρτα του φούρνου μέχρι να κρυώσει εντελώς για αρκετές ώρες, ακόμα και για ένα ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το διακοσμείτε. 
  6. Για τη διακόσμηση: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και με ένα κουτάλι ή κορνέ ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε στην επιφάνεια του cheesecake. Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε “φλούδες” από τη κουβερτούρα και τις στρώνετε πάνω από τη σαντιγί. Κόβετε σε κομμάτια το red velvet cheesecake και σερβίρετε.

[*] Sour cream θα βρείτε σε μερικά υποκαταστήματα μεγάλων Σ.Μ. ή σε delicatessen. Αν είναι δύσκολο να τη βρείτε φτιάχνετε εύκολα τη δική σας ως εξής: Βάζετε σε μπολ 170 γρ. γιαούρτι + 80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών + 1 κ.γ. χυμό λεμονιού και τα αναμιγνύετε καλά με αυγογδάρτη ή με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη για 1/2-1 ώρα περίπου για να δέσει και να ενωθούν οι γεύσεις.       

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Red Velvet Cheesecake

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.