Ραβιόλια με ντοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας

Ραβιόλια με ντοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας

Μια συνταγή για ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο φαγητό.

Ραβιόλια με σάλτσα με ντοματίνια και γραβιέρα. Ένα υγιεινό πιάτο  για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 2 πακέτα ραβιόλια (500 γρ. σύνολο)
  • 1 κρεμμύδι σε χονδρές φέτες
  • 2 σκόρδα με τη φλούδα τους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κ.σ. κοφτές κέτσαπ
  • 12 ντοματίνια
  • 1 κ.σ.κοφτή  τοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα ραβιόλια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό “αλ τέντε”. Τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε 1 1/2 φλ. τσγιού από το νερό που τα βράσαμε.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε, τα ντοματίνια, την κέτσαπ, το μπούκοβο, το πελτέ διαλυμένο σε 2/3 φλ. από το νερό που κρατήσαμε, αλάτι [προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας] και πιπέρι.
  3. Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15′ να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε τα ραβιόλια με το υπόλοιπο από το νερό που τα βράσαμε, την παρμεζάνα (αφήνοντας λίγη για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  4. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τη παρμεζάνα που κρατήσαμε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ραβιόλια με ντοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.