Ραβιόλια με κόκκινη σάλτσα τυριών

Ραβιόλια με κόκκινη σάλτσα τυριών

Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών. Ένα πλήρες γεύμα από το για το καθημερινό, κυριακάτικο ή επίσημο γεύμα ή δείπνο με ραβιόλια με λουκάνικα και τυριά σε κόκκινη σάλτσα. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ραβιόλια
  • 200 γρ. λουκάνικο επιλογής σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά [*]
  • 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 600 ml ντοματοχυμός ελαφρώς συμπυκνωμένος
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 120 γρ. ανθότυρο ή ρικότα σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 100 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε κύβους
  • 5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα ραβιόλια, σε κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε, τα λαδώνετε ελαφρώς για να μη κολλήσουν μεταξύ τους, τα ανακατεύετε και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.
  2. Κόβετε το λουκάνικο σε λεπτές ροδελίτσες και το σοτάρετε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1/2 λ ακόμα.
  3. Ρίχνετε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον στο τηγάνι, προσθέτετε το ντοματοχυμό, μια πρέζα ζάχαρη, το ζωμό κότας, λίγο αλατοπίπερο, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 15 λ περίπου μέχρι να γίνει η ντομάτα. Προσθέτετε τη τριμμένη παρμεζάνα, το μισό ανθότυρο ή ρικότα και τη μοτσαρέλα και σιγοβράζετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. 
  4. Ρίχνετε τη σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα με τα ραβιόλια (ή τα ραβιόλια στο τηγάνι αν το τηγάνι σας είναι αρκετά μεγάλο) και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. Σερβίρετε γαρνίροντας με τα υπόλοιπα μισά κυβάκια ανθότυρο ή ρικότα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ραβιόλια με κόκκινη σάλτσα τυριών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.