Ραβιόλια με λουκάνικα στο φούρνο

Ραβιόλια με λουκάνικα στο φούρνο

Μια συνταγή για ένα πραγματικά, λαχταριστό και υπέροχο πιάτο. Ραβιόλια με λουκάνικα και ντομάτα, πασπαλισμένο με τριμμένη μοτσαρέλα στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. ραβιόλια γεμιστά με τυρί
  • 350 γρ. λουκάνικα αρεσκείας σας
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά καρεδάκια [σαν ζάρια] 
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερό κόκκινο πιπέρι [προαιρετικά]
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ [2 χ 400 γρ.]
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα ραβιόλια σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζετε.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε τα λουκάνικα και τα ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 8′-10′ μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε σε πιάτο και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνετε, βάζετε 4 κ.σ. λάδι  και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά και σοτάρετε για 2′-3′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 1/2 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, το αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά . Το κατεβάζετε από τη φωτιά. Βάζετε το βασιλικό και τα λουκάνικα και ανακατεύετε. 
  4. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τα ραβιόλια και τη σάλτσα ντομάτας με τα λουκάνικα, ανακατεύετε και τα ψήνετε στο γκριλ για 5′ μέχρι να λιώσει και ροδίσει ελαφρώς το τυρί. Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 5′ να “σταθεί” και καλή σας όρεξη…

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ραβιόλια με λουκάνικα στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.