Ραβανί σοκολάτας σιροπιαστό

Ραβανί σοκολάτας σιροπιαστό

Ραβανί σοκολάτας σιροπιαστό. Μια συνταγή στην οποία το αγαπημένο σας ραβανί υποκύπτει στη γοητεία της εθιστικής σοκολάτας. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια και απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • 50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
  • Για το σιρόπι:
  • 180 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα, για να το αφήσουμε να κρυώσει προτού φτιάξουμε το ραβανί. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη για 1 – 2 λεπτά (ο χρόνος μετράει μετά τον κοχλασμό). Αποσύρουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για το ραβανί: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέϊκιν πάουντερ, προσθέτουμε στο μείγμα και το σιμιγδάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα 100 γρ. από τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού. Οταν ομογενοποιηθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Πλένουμε τον κάδο και το σύρμα και τα στεγνώνουμε εντελώς.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Ενσωματώνουμε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών ανακατεύοντας απαλά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο με τα κομμάτια σοκολάτας.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά. Σιροπιάζουμε το ραβανί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει το σιρόπι (τουλάχιστον 1 ώρα). Πασπαλίζετε [προαιρετικά] με τρίμμα λευκής σοκολάτας ή θρυμματισμένο καρύδι ή και τα δύο και την απολαμβάνετε με μια μπάλα παγωτού βανίλιας ή καϊμάκι.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ραβανί σοκολάτας σιροπιαστό