Ραβανί σιροπιαστό νηστίσιμο

Ραβανί σιροπιαστό νηστίσιμο

Φανταστικό νηστίσιμο, σιροπιαστό ραβανί με ινδοκάρυδο,σοκολάτα και καρύδια που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση του και θα το απολαύσετε όχι μόνο τις μέρες την νηστείας που είναι το ιδανικό γλύκισμα, αλλά όλες τις εποχές σε όλες τις περιστάσεις. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σας. Απολαύστε το ζεστό ή και κρύο με το ίδιο εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα!

Υλικά συνταγής

  • Για το ραβανί
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο ή βούτυρο καρύδας
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • 1 φλ. τσαγιού τρούφα vegan πικρής σοκολάτας
  • έξτρα καρύδα και τρούφα για την επιφάνεια
  • Για το σιρόπι
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. νερό
  • 1 φλούδα μικρού λεμονιού (το κίτρινο μόνο)
  • λίγες σταγόνες λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το ραβανί: Ξεκινάτε την παρασκευή του γλυκού συγκεντρώνοντας όλα τα απαιτούμενα υλικά της συνταγής τα οποία θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Πρώτα αναμιγνύετε καλά σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά, δηλ. το αλεύρι, την καρύδα και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το λάδι μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα. Ρίχνετε και το γάλα καρύδας, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια και το πορτοκάλι στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε ή τα χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος προσθέτετε και την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί στρογγυλό ή τετράγωνο 26 ή 28 εκ. 
  4. Ψήνετε το ραβανί σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει καλά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού και να εμφανιστούν “τρυπούλες, στην επιφάνειά του.
  5. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 3 λ από την ώρα που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε το σιρόπι σας από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  6. Όταν είναι έτοιμο το ραβανί το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στον πάγκο σας για 10 λ και μετά το τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα καλαμάκι για σουβλάκι. Μετά περιχύνετε το ζεστό ραβανί με το κρύο σιρόπι, με λίγο σιρόπι τη φορά και σιγά για να το πιεί όλο. 
  7. Όταν απορροφηθεί το σιρόπι το πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη καρύδα και τρούφα  κουβερτούρας και όταν κρυώσει τελείως το σερβίρετε αμέσως ή ακόμα καλύτερα το απολαμβάνετε την επόμενη ημέρα. Σημειώστε ότι στο ψυγείο γίνεται ακόμα πιο ωραίο. 

Πηγή