Αναρτήθηκε στις 25/11/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Ραβανί με σιμιγδάλι στο φούρνο
Μια συνταγή για ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό στο φούρνο. Ραβανί με σιμιγδάλι. Ένα εύκολο γλυκό που φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 1 φλ. τσαγιού λάδι
- 750 γρ. σιμιγδάλι [μισό χονδρό και μισό ψιλό]
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- αμύγδαλα ανάλατα ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λάδι και το βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε σταδιακά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, για να μη σβολιάσει.
- Όταν αρχίσει να “σφίγγει” προσθέτουμε το 1 κ.σ. μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί η βοήθεια δευτέρου ατόμου να κρατά τη κατσαρόλα γιατί το μείγμα μας αρχίζει να σφίγγει πάρα πολύ και απαιτείται δύναμη για το ανακάτεμα. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε κατά διαστήματα το μείγμα μας και όταν το μείγμα δεν κολλάει πάνω στη λάμα του μαχαιριού, τότε το μείγμα είναι έτοιμο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί και στρώνουμε την επιφάνεια καλά με μια σπάτουλα. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της ραβανής σε ρόμβους και στο κέντρο κάθε κομματιού τοποθετούμε ένα αμύγδαλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου έως ότου δημιουργηθεί μια καραμελωμένη κρούστα στην επιφάνεια της ραβανής. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και τη κόβουμε στις χαράξεις που ήδη είχαμε κάνει, πασπαλίζουμε [προαιρετικά] με ζάχαρη άχνη,σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα πραγματικά ιδιαίτερο, νόστιμο και υγιεινό γλυκό.
25/11/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ραβανί με σιμιγδάλι στο φούρνο