Ραβανί παραδοσιακό

Ραβανί παραδοσιακό

Ραβανί… ένα εξαιρετικό, παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό με βάση το σιμιγδάλι, αγαπημένο μικρών και μεγάλων που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα υπέροχο ραβανί με ντελικάτη γεύση, λεπτά αρώματα και αέρινη υφή που σας προτείνουμε να το γευτείτε με την οικογένειά σας αλλά και να το κεράσετε στους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το ραβανί
  • 6 αυγά
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
  • 50 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
  • λίγο βούτυρο φρέσκο, για βουτύρωμα ταψιού
  • Για το σιρόπι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι πλυμένο, κομμένο στα 2 
  • ινδική καρύδα σε νιφάδες ή τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το ραβανί: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και την ινδική καρύδα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24×24 εκ. και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για 20-23 λ. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως πριν το σιροπιάσετε.
  3. Για το σιρόπι: Όταν κρυώσει εντελώς το ραβανί φτιάχνετε το σιρόπι. Σε ένα μεγάλο κατσαρόλι ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και τα ανακατεύετε 1-2 φορές πριν πάρει βράση. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το βράζετε για 3 λ χωρίς να το ανακατέψετε καθόλου. 
  4. Το αποσύρετε από τη φωτιά και αμέσως σιροπιάζετε, περιχύνοντας με το καυτό σιρόπι το κρύο ραβανί. Αφήνετε το ραβανί για αρκετές ώρες, ιδανικά και ένα βράδυ, μέχρι να απορροφήσει εντελώς το σιρόπι και μετά το κόβετε σε κομμάτια τετράγωνα ή ρόμβους και το πασπαλίζετε προαιρετικά με ινδική καρύδα σε νιφάδες ή τριμμένη.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ραβανί παραδοσιακό