Ραβανί με ινδοκάρυδο

Ραβανί με ινδοκάρυδο

Ένα πεντανόστιμο σιροπιαστό γλυκό που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα λαχταριστό ραβανί με ινδοκάρυδο που του δίνει ένα υπέροχο άρωμα και γεύση εξωτική. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το ραβανί:
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα και ο χυμός 
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη ξερή καρύδα + 1/2 φλ. τσαγιού επιπλέον για το πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι: 
  • 2 φλ. τσαγιού νερό                    
  • 1¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική            
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

 

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το ραβανί: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη και το γιαούρτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι το σιμιγδάλι να φουσκώσει και να μαλακώσει. 
  2. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα, τα ανακατεύετε καλά και μόλις διαλυθεί η σόδα ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το σιμιγδάλι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε πολύ καλά με το σύρμα ή τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη μισή ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα και το προσθέτετε στο μείγμα σιμιγδαλιού. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτετε τη τριμμένη καρύδα και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο βάσης 28 εκ., ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λ. 
  5. Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση το αφήνετε να βράσει για 5-6 λ. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Βγάζετε το ραβανί από το φούρνο, το χαράζετε βαθιά σε ρόμπους ή σε τετράγωνα κομμάτια και με μια κουτάλα ρίχνετε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καυτό ραβανί. Το αφήνετε στην άκρη για 30 λ τουλάχιστον να “πιει” το σιρόπι του και να κρυώσει, μετά το πασπαλίζετε με το 1/2 φλ. ινδοκάρυδο και το σερβίρετε. 

Photo: Copyright:Iryna Melnyk @ shutterstock.com



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ραβανί με ινδοκάρυδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.