Ψωμί με τυρί τσένταρ πανεύκολο, έτοιμο σε 15′ για το φούρνο

Ψωμί με τυρί τσένταρ πανεύκολο, έτοιμο σε 15′ για το φούρνο

Ψωμί με τυρί τσένταρ. Μια συνταγή για ένα τρομερά εύκολο και γρήγορο ψωμί χωρίς καν μίξερ. Εξαιρετικό για τραπέζι με καλεσμένους σας αλλά και για το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • Υλικά για το πρώτο μείγμα:
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι – λίγο πιπέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε κυβάκια
  • Για το δεύτερο μείγμα:
  • 290 γρ. γάλα
  • 140 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε μια φόρμα διαστάσεων 36 x 13 εκ.
  2. Για το πρώτο μείγμα: Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια του τσένταρ και τα ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
  3. Για το δεύτερο μείγμα: Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα 100 γρ. επιπλέον τσένταρ της συνταγής και ρίχνουμε αυτό το μείγμα των υγρών στο άλλο μείγμα με τα στερεά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Ρίχνουμε το μισό από το τριμμένο τυρί [45 γρ.] στον πάτο λαδωμένης φόρμας, μετά ρίχνουμε από πάνω τη ζύμη, ισιώνουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί από πάνω.
  5. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Καλό είναι με ένα μαχαίρι πριν το βγάλουμε να δοκιμάσουμε αν έχει ψηθεί το ψωμί μας βυθίζοντας τη λάμα του στο κέντρο του ψωμιού και αν βγει στεγνή είναι έτοιμο. [*]

[*]Προσοχή αν το μαχαίρι μπει σε καμιά λακκούβα με το λιωμένο πια τσένταρ θα βγει υγρό το μαχαίρι αλλά όχι γιατί δεν είναι ψημένο το ψωμί. Σε αυτή τη περίπτωση επαναλαμβάνετε το πείραμα. Απολαύστε το ζεστό με λιωμένο το τυρί…

CI-cheese-bread

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψωμί με τυρί τσένταρ πανεύκολο, έτοιμο σε 15′ για το φούρνο