Ψωμί γεμιστό με τυρί, αρωματισμένο με σκόρδο

Ψωμί γεμιστό με τυρί, αρωματισμένο με σκόρδο

Ψωμί γεμιστό με τυρί, αρωματισμένο με μείγμα βουτύρου σκόρδου και μαϊντανού.Τόσο εύκολο, τόσο απλό, τόσο νόστιμο… Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο ψωμί…

Υλικά συνταγής

  • Για το ψωμί:
  • 1 φρατζόλα ψωμί του 1 κιλού, κατά προτίμηση με προζύμι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει αρεσκείας σας [μοτσαρέλα, τσένταρ κ.λ.π.]
  • Για το άλειμμα Βουτύρου-Σκόρδου:
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου. 
  3. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα μαχαίρι, ανοίγετε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζετε μέσα με το μείγμα βουτύρου και προσθέτετε μια πρέζα τριμμένου τυριού.
  4. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλους τους κομμένους κύβους απ” όλες τις πλευρές. (Αν σας φαίνεται μπελαλίδικο θυμηθείτε ότι θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη γεύση του). Όταν τελειώσετε βουρτσίζετε από πάνω το τυχόν υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-σκόρδου.
  5. Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λ για να λιώσει καλά το τυρί. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 ακόμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

345

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψωμί γεμιστό με τυρί, αρωματισμένο με σκόρδο