Ψωμί με ελιές και αμύγδαλα

Ψωμί με ελιές και αμύγδαλα

Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο Ψωμί με ελιές και αμύγδαλα.

Ένα αφράτο και νόστιμο ψωμί για το εορταστικό και όχι μόνο τραπέζι σας. Αντικαταστείστε το άσπρο κοινό αλεύρι με αλεύρι μαύρο χωρίς γλουτένη και απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. Νιφάδες Βρώμης
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 25 γρ. Νωπή Μαγιά 
  • 350 ml νερό
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ελιές
  • 100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα κουρντισμένα
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές, τα αμύγδαλα και τη ρίγανη, ανοίγετε μια “λακούβα” στη μέση και προσθέτετε και το νερό με τη μαγιά. Ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Τη χωρίζετε σε 3 μέρη και την ανοίγετε σε 3 χονδρά παραλληλόγραμμα φύλλα (30 Χ 40 εκατοστά).
  3. Μοιράζετε στα φύλλα τις ελιές και τα αμύγδαλα, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και τα διπλώνετε σε ρολό. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένες μακρόστενες φόρμες του κέικ (10×30 εκατοστά)  και ψήνετε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C αέρα για 30 λεπτά και μετά στους 150 °C για άλλα 45 λεπτά.

Προαιρετικά χρησιμοποιήστε Νιφάδες βρώμης “Fytro” και αλεύρι Γιώτης.

Για Μαύρο ψωμί ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ αντικαταστείστε το αλεύρι με: Αλεύρι για Σκούρο Ψωµί χωρίς γλουτένη. [π.χ. το αλεύρι DovesFarm, Βιολογικής καλλιέργειας που υπάρχει στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ].

5375731493_c45b4def7a

Βασική ιδέα Πηγή

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψωμί με ελιές και αμύγδαλα