Ψητό φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Ψητό φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα υπέροχο πιάτο. Ψητό φιλέτο κοτόπουλου περιχυμένο με μια υπέροχη σάλτσα μουστάρδας. Ένα απλό φαγητό με συνοδευτικό επιλογή σας για το καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • Για το ψητό κοτόπουλο:
  • 4 μονά στήθη κοτόπουλου 
  • αλάτι πιπέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας:
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μουστάρδα “Γαλλική” ή άλλη επιλογής σας
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε το κάθε στήθος κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο ή με τη βάση ενός κατσαρολιού με βαρύ πάτο για να πλατύνουν και λεπτύνουν. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές.
  2. Λαδώνετε με το ελαιόλαδο ένα τηγάνι-γκριλιέρα και ψήνετε το κάθε στήθος για 4 λ περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να υπάρχει “ροζ” χρώμα στο κέντρο του. Μην το παραψήσετε και χάσει τους ζωμού του. Τοποθετείτε τα έτοιμα στήθη σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι πασπαλισμένο με το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει καλά και γίνει διάφανο. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό και ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα.
  4. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει. Σερβίρετε σε 4 πιάτα τα στήθη κοτόπουλου και τα περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας. Σερβίρετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή βραστές ή φούρνου με πιλάφι, ή απλώς με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψητό φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.