Ψητό φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι και παρμεζάνα

Ψητό φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι και παρμεζάνα

Τραγανό ψητό κοτόπουλο με γιαούρτι και παρμεζάνα. Μια υπέροχη συνταγή για μικρά φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου μαριναρισμένο και ψημένο στο φούρνο. Σερβίρετε με μια ωραία πράσινη σαλάτα με κρουτόνς για ένα πλήρες γεύμα ή με πατάτες τηγανιτές.

Υλικά συνταγής

  • 8  μικρά φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1  σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια γαλέτα
  • 100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου στην μέση και τα αλατοπιπερώνετε.
  2. Ανακατεύετε το γιαούρτι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και την πάπρικα. Αλείφετε με το μείγμα αυτό τα φιλετάκια του κοτόπουλου. Βάζετε σε ένα ταψί τα φιλέτα, τα σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη  και τα  αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
  3. Πριν τα ψήσετε, πασπαλίζετε κάθε ένα φιλετάκι με την παρμεζάνα, χωρίς να αφαιρέσετε το μείγμα γιαουρτιού, και τα περνάτε από τη γαλέτα. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ρηχό ταψί και στρώνετε τα μπουτάκια με τη σειρά.
  4. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 220º C για 20 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και κρουτόνς [βλέπε συνταγή εδώ]

Chickenkatsu_mainx500

Πηγή:http://www.mimikos.gr/default.php?pname=Recipie&recipe=21&cat_id=4&la=1

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψητό φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι και παρμεζάνα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.