Ψητά σουτζουκάκια γιαουρτλού

Ψητά σουτζουκάκια γιαουρτλού

Πεντανόστιμα, μερακλίδικα σουτζουκάκια στο φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τα τέλεια ψητά σουτζουκάκια, σαν τον απόλυτο μεζέ με το κρασάκι η τη μπυρίτσα σας ή για να τα απολαύσετε ως το ιδανικό γεύμα μαζί με πίτες για σουβλάκι, ντομάτα και κρεμμύδι. Το μυστικό της συνταγής είναι οι αναλογίες της συνταγής και η παραμονή του μείγματος για 1 βράδυ στο ψυγείο για ενσωματωθούν οι γεύσεις και να έχετε το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • Για τα σουτζουκάκια
  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος + 200 γρ. κιμάς πρόβειος, περασμένα 2 φορές από την κιμαδομηχανή
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη σε γάλα και στυμμένη
  • 1 γεμάτο κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. γλυκό μπούκοβο
  • 1/3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ.  κύμινο, σε σκόνη
  • 150 ml ελαιόλαδο 
  • Για το γιαουρτλού 
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • 6 πίτες για σουβλάκι
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες, φυλλαράκια μαϊντανού και γλυκιά πάπρικα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα σουτζουκάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνετε σχολαστικά για τουλάχιστον 10-15 λ, μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο και σχεδόν να ασπρίσει. Μετά αλείφετε το μείγμα με λίγο ελαιόλαδο, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε για 1 βράδυ στο ψυγείο.
  2. Την επόμενη μέρα το πλάθετε σε σουτζουκάκια, στο κλασικό οβάλ σχήμα, μήκους 8-10 εκ., τα λαδώνετε και τα ψήνετε σε δυνατό γκριλ για 3-4 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  3. Για το γιαουρτλού: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το γιαουρτλού και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. 
  4. Για το σερβίρισμα: Ψήνετε στο ζεστό, από τα σουτζουκάκια, γκριλ τις πίτες για σουβλάκι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προαιρετικά τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο πριν τις ψήσετε. Τις μοιράζετε σε πιάτα, προσθέτετε τα σουτζουκάκια, ντομάτα και κρεμμύδι, τα περιχύνετε με το γιαουρτλού και τα πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τη πάπρικα και καλή σας όρεξη.

Μια συνταγή του Ασ. Κουστούδη από Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψητά σουτζουκάκια γιαουρτλού

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page