Ψητά Μήλα

Ψητά Μήλα

Ένα πολύ ωραίο, γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο, με καταπληκτικό άρωμα.Δοκιμάστε το οπωσδήποτε.  Θα ξετρελαθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 8 μεγάλα μήλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2/3 κούπας βούτυρο μαλακό
  • 1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1/2 κούπας κονιάκ
  • 1/3 κούπας νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόψτε μια οριζόντια φέτα από το επάνω μέρος κάθε μήλου και με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε την καρδιά με τα κουκούτσια.
  2. Αραδιάστε τα μήλα σε ταψάκι και ρίξτε μέσα το νερό.
  3. Σ’ένα μπολ ανακατέψτε τα καρύδια με το βούτυρο, τα υπόλοιπα υλικά και το μισό κονιάκ.
  4. Γεμίστε τα μήλα στο κέντρο με το μείγμα των καρυδιών και περιχύστε τα με το υπόλοιπο κονιάκ.
  5. Ψήστε τα στους 150 βαθμούς Κελσίου 1 ώρα και 30′ περίπου.
  6. Στο διάστημα αυτό γεμίστε αρκετές φορές το κέντρο κάθε μήλου με το μείγμα των καρυδιών που σας περίσσεψε, ώσπου να τελειώσει όλο. Περιχύνετε επίσης τα μήλα με το ζουμί τους από καιρό σε καιρό, χρησιμοποιώντας μια πλαστική σύριγγα κουζίνας.
  7. Σερβίρετε τα μήλα ζεστά, σκέτα ή  συνοδεύοντάς τα με σαντιγί ή παγωτό [προαιρετικά].

 

Πηγή: εδώ

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψητά Μήλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.