Ψαρόσουπα με κατεψυγμένα ψάρια, πατάτες σέλερι και σαφράν

Ψαρόσουπα με κατεψυγμένα ψάρια, πατάτες σέλερι και σαφράν

Πεντανόστιμη ψαρόσουπα με κατεψυγμένα ψάρια, με πατατούλες, σέλερι και σαφράν. Μια απλή,πανεύκολη για αρχάριους και πολύ γρήγορη στη παρασκευή της, έτοιμη σε 40 λ στο πιάτο σας, συνταγή,  για ένα πιάτο, με πλούσια γεύση χάρη στα ψάρια και τα λαχανικά και με το σαφράν που της δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα. Ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό ιδανικό για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. ανάμεικτα φιλέτα ψαριών για ψαρόσουπα (θα τα βρείτε έτοιμα, συσκευασμένα, στους καταψύκτες των Σ.Μ.)
  • 400 γρ. πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 8 ίνες σαφράν
  • 2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγες ροδελίτσες σέλερι  για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στη βάση μιας κατσαρόλας τοποθετείτε τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι και το καρότο. Από πάνω απλώνετε τα ψάρι, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το σαφράν, το ελαιόλαδο και 1½ λίτρο νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λ, από την ώρα που θα πάρει βράση, με μισοσκεπασμένη τη κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια βγάζετε προσεκτικά τα ψάρια, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Μεταφέρετε τα υγρά και όλα τα λαχανικά από τη κατσαρόλα σε μπλέντερ (πολυκόφτη) και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν. 
  3. Τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε, και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λ. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ για σούπες ή σε βαθιά πιάτα, μοιράζετε τα κομματάκια ψαριού σε κάθε μερίδα, πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και ροδελίτσες σέλερι και σερβίρετε. 

Tip: Αν το σέλερι δεν είναι στις γεύσεις σας αντικαταστήστε το με πράσο!

Μια συνταγή της Ν. Ισμυρνόγλου 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρόσουπα με κατεψυγμένα ψάρια, πατάτες σέλερι και σαφράν