Ψαρονέφρι με μέλι και πιπέρι στο φούρνο

Ψαρονέφρι με μέλι και πιπέρι στο φούρνο

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Ψαρονέφρι χοιρινό γαρνιρισμένο με μέλι και πιπέρι στο φούρνο με πατατούλες. Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει και θα εντυπωσιάσετε με τη πεντανόστιμη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 2 τεμάχια ψαρονέφρι (χοιρινό) 400 γρ. περίπου το ένα
  • 3-4 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε κυβάκια
  • 3-4 κ.σ. πιπέρι χοντροκομμένο 
  • 1 κοφτή κ.σ. αλάτι
  • 2 κοφτές κ.σ. μέλι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι για τις πατάτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε τις σε φρυτέζα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν να θωρακιστούν εξωτερικά. Τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα πυρέξ. Το λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο, ανακατεύουμε το χονδροκομμένο πιπέρι με τη 1 κοφτή κ.σ. αλάτι. Αλείφουμε το κάθε ψαρονέφρι με 1 κοφτή κ.σ. μέλι και μετά το κυλάμε στο μείγμα πιπεριού αλατιού ώστε να καλυφθεί καλά.
  4. Τα βάζουμε στο λαδωμένο λαδόχαρτο προσθέτουμε γύρω γύρω και τις πατατούλες ψεκάζουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε τις πατάτες με πιπέρι, το θυμάρι και τη πάπρικα.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε για 25-30 λ περίπου. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λ μέχρι να ροδοκοκινίσει. Το ξεφουρνίζουμε το αφήνουμε 10′ να μισοκρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε με μια ωραία πράσινη σαλάτα. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι με μέλι και πιπέρι στο φούρνο