Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών και μουστάρδας

Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών και μουστάρδας

Πεντανόστιμο, ψαρονέφρι με υπέροχη σάλτσα μανιταριών με μουστάρδα. Συνοδέψτε το με πουρέ ή πιλάφι και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο στο καθημερινό ή και επίσημο τραπέζι σας. Μια συνταγή του Λευτ. Λαζάρου.

Υλικά συνταγής

  • 2 τεμ. ψαρονέφρι των 500 γρ. περίπου το ένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 200 ml ζωμό κρέατος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • πάπρικα, φρέσκο θυμάρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κάθε ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 2 εκ. περίπου και τις χτυπάτε ελαφρώς με το χέρι σας για να λεπτύνουν. Σε μπολ βάζετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις φέτες κρέατος και ανακατεύετε να αλειφτούν καλά και από τις 2 πλευρές. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Μετά τα 30 λ αλατίζετε με λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά να καλυφτούν με το αλάτι όλες οι φέτες.
  2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βγάζετε τις φέτες κρέατος, όπως είναι από τη μαρινάδα μαζί με το λάδι τους και τις σοτάρετε στο ζεστό τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα, τις περιχύνετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, τις σκεπάζετε και τις διατηρείτε ζεστές.
  3. Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις φέτες μανιταριών, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό κρέατος και τα αφήνετε για 5 λ μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτετε τη μουστάρδα και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 
  4. Περιχύνετε με τα μανιτάρια τη σάλτσα το κρέας στη πιατέλα και σερβίρετε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών και μουστάρδας