Αναρτήθηκε στις 26/12/2023 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Ψαρονέφρι με σάλτσα από ροζέ κρασί και μανιτάρια
Πεντανόστιμο ψαρονέφρι με σάλτα από ροζέ κρασί σερβιρισμένο με δύο ειδών μανιτάρια με μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση του πιάτου. Μια απλή και εύκολη συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη για ένα υπέροχο φαγητό, όπου τα γαργαλιστικά αρώματα από το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το χρώμα από το ροζέ κρασάκι, η γεμάτη γεύση από την κρέμα γάλακτος και τα λαχταριστά μανιτάρια κάνουν το πιάτο αυτό μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Για το ψαρονέφρι
- 800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μικρές μπουκίτσες, σαν μικρό καρύδι
- 1 ξερό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
- 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 ποτήρι του νερού κρασί ροζέ
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση λευκό
- Για τα μανιτάρια
- 250 γρ. μανιτάρια champignon
- 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στο γουδί
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό αρωματικό κρασί
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια θυμαριού
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για το ψαρονέφρι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνετε το λιωμένο κρεμμύδι, ανακατεύετε, προσθέτετε και τον τριμμένο κόλιανδρο και τα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα κομματάκια από το ψαρονέφρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το ροζέ κρασί, αφήνετε για λίγο να “αναπνεύσει” και αλατοπιπερώνετε.
- Το αφήνετε να σιγοβράσει, σε σιγανή φωτιά, για περίπου 30 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το ψαρονέφρι. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Διατηρείτε το φαγητό σας ζεστό.
- Για τα μανιτάρια: Σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια ή φετούλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους.
- Μετά τα σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις αναπνεύσει προσθέτετε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και ανακατεύετε καλά. Τα αφήνετε να πάρουν 2 βράσεις και σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστό το ψαρονέφρι μαζί με τα μανιτάρια. Καλή σας όρεξη!
26/12/2023
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ψαρονέφρι με σάλτσα από ροζέ κρασί και μανιτάρια