Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο στη κατσαρόλα

Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο στη κατσαρόλα

Πεντανόστιμο ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο στη κατσαρόλα. Μια ιδιαίτερη και ασυνήθιστη συνταγή της Ν. Ισμυρνόγλου, πανεύκολη και γρήγορη, έτοιμη σε 30 λ για σερβίρισμα, για ένα πιάτο με εξαιρετική ιδιαίτερη γεύση, ιδανικό για τα γιορτινά τραπέζια σας και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 3 ψαρονέφρια 300-400 γρ. περίπου το ένα, κομμένα σε κομμάτια πάχους περίπου 2½ εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ μικρά καρέ  
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 γαρίφαλα
  • 3 πορτοκαλιών το χυμό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα του), ψιλοκομμένα, ή 1 κοφτή κ.σ. δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε καλά τα κομμάτια κρέατος. Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε σε 2 δόσεις τα κομμάτια κρέατος μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Μην τα σοτάρετε όλα μαζί γιατί τότε το κρέας θα βράσει μέσα στα υγρά του αντί να σοταριστεί σωστά και να ροδίσει.
  2. Μεταφέρετε, με μια τσιμπίδα, σε πιατέλα τα σοταρισμένα κομμάτια κρέατος και ρίχνετε στη κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύετε για 2 λ περίπου ή μέχρι να “μαραθούν” και να “γλυκάνουν” και [ροσθέτετε το σκόρδο, τα γαρίφαλα και το δαφνόφυλλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  3. Στη συνέχεια ξαναβάζετε τα κομμάτια του κρέατος στη κατσαρόλα και σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις ο χυμός αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 4-5 λ ή μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να “δέσει” ελαφρώς. 
  4. Προσθέτετε το δυόσμο, διορθώνετε το αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά. Πετάτε τη δάφνη και τα γαρίφαλα και σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό με ρύζι πιλάφι ή τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα. Καλή σας όρεξη!

gastronomos.gr



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο στη κατσαρόλα