Ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα

Ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα φανταστικό πιάτο. Ψαρονέφρι με μια τέλεια μελωμένη σάλτσα για το τέλεια ψημένο, ζουμερό κρέας μας για να το απολαύσουμε στο καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι μας. 

Υλικά συνταγής

  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. το ένα περίπου) κομμένα στα 4
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να «ανοίξουν» και να απλώσουν λίγο.
  2. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κρέατος στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει κάπως. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά. Ελέγχουμε στο εσωτερικό του το οποίο πρέπει να μην είναι ροζ, αλλά προσέχουμε να μην υπερβούμε το σημείο που θα στεγνώσει.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Αν δεν έχουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε το φαγητό σε μικρότερο, σε 2 δόσεις. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με πιλάφι ή με πατάτες βραστές με μουστάρδα, λάδι, μαϊντανό και σουσάμι..

PSARONEFRI



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα