Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, πιπεριές και λιαστές ντομάτες

Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, πιπεριές και λιαστές ντομάτες

Χοιρινό ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, πιπεριές και λιαστές ντομάτες. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για να το απολαύσετε στο επίσημο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, και όχι μόνο, και που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 2 ψαρονέφρια 400 γρ. περίπου το καθένα
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα επιλογής σας κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες στεγνές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδελίτσες
  • 1 φλ. τσαγιού (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 3 φλ. τσαγιού (600 ml) ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό προαιρετικά (συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε στο χασάπη σας να ανοίξει το κάθε ψαρονέφρι κάθετα στη μέση, χωρίς να το κόψει μέχρι την άκρη, για να το γεμίσετε. Διαφορετικά το κόβετε μόνοι σας. Στη συνέχεια βάζετε τα ψαρονέφρια ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και τα “περνάτε” με ένα πλάστη μέχρι να τα ισιώσετε. Προσοχή μη τα κόψετε μέχρι την άκρη τους και χωριστούν σε 2 κομμάτια το καθένα. 
  2. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μικρά καρεδάκια πιπεριάς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε τα ψαρονέφρια και από τις πλευρές και τα πασπαλίζετε με το θυμάρι. Στο κέντρο κάθε φιλέτου μοιράζετε κατά μήκος τα μπαστουνάκια γραβιέρας, τις λωρίδες λιαστής ντομάτας και τη σοταρισμένη πιπεριά. 
  3. Τυλίγετε τα φιλέτα, φροντίζοντας να “θωρακιστεί” καλά στο εσωτερικό η γέμιση, και τα δένετε σε κοντινές αποστάσεις με σπάγκο μαγειρικής ή τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ρολά για 4 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ επιπλέον.  Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε για 1 λ να “αναπνεύσει” και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, μισοσκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σας για 25-30 λ ή μέχρι να μαλακώσει το ψαρονέφρι και δέσει ελαφρώς η σάλτσα. 
  5. Όταν είναι έτοιμα τα ψαρονέφρια τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνετε τη μουστάρδα στο τηγάνι και ανακατεύετε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αποσύρετε από τη φωτιά. 
  6. Βγάζετε το σπάγκο ή τις οδοντογλυφίδες από τα ψαρονέφρια και τα κόβετε προσεκτικά σε φέτες. Τα σερβίρετε και τα περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας. Τα συνοδεύετε προαιρετικά με το ρύζι μπασμάτι. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, πιπεριές και λιαστές ντομάτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.