Ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια

Ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια

Ένα απλό νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια. Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ και θα έχετε ένα υπέροχο πλήρες γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι- Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Έπειτα, προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να ροδίζει, αλατοπιπερώνουμε.
  2. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι που προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε το ψαρονέφρι με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ρίχνουμε το πιπέρι με το θυμάρι, αφού πρώτα τα ανακατέψουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε διαρκώς για ακόμα 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές. [Για να” δέσετε” τη σάλτσα διαλύστε λίγο-1/2 ή 1 κ.σ. ανάλογα με το πόσο νερό έχει μείνει- κορν φλάουερ ή αλεύρι σε κρύο νερό, προσθέστε στη σάλτσα και αφήστε να πάρει βράση για 2′ ανακινώντας το τηγάνι].

photo_29117_459248_590x430

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.