Ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια

Ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια

Ένα απλό νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια. Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ και θα έχετε ένα υπέροχο πλήρες γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 200 γρ. μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στα 2 (ή στα 3 ανάλογα με το μέγεθός τους)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1½ κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι- Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί το λάδι μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε το ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το θυμάρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1/2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό κότας, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγο-μαγειρεύουμε για 10 λ.
  3. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 5-6 λ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
  4. Σημείωση: Αν η σάλτσα μας δεν έχει “δέσει” καλά διαλύουμε ½-1 κ.σ. κορν φλάουερ ή αλεύρι σε λίγο κρύο νερό, τη προσθέτουμε στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει βράση για 2 λ ανακινώντας το τηγάνι. Η ακριβής ποσότητα του κορν φλάουρ εξαρτάται από τα υγρά που έχουν μείνει και πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα. 

photo_29117_459248_590x430



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.