Ψαροκεφτέδες με σάλτσα μουστάρδας

Ψαροκεφτέδες με σάλτσα μουστάρδας

Ψαροκεφτέδες πεντανόστιμοι και αφράτοι σερβιρισμένοι με σάλτσα μουστάρδας για να τους απολαύσετε οι μεγάλοι με τη παρέα σας ως τον τέλειο ιδανικό μεζέ με το παγωμένο ουζάκι ή το τσιπουράκι σας και να τους σερβίρετε στα παιδιά που θα τους φάνε αδιαμαρτύρητα και θα αγαπήσουν το ψάρι. Μια συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Για τους ψαροκεφτέδες:
  • 800 γρ. φιλέτο κατεψυγμένου μπακαλιάρου χωρίς πέτσα κομμένο σε κομμάτια [*]
  • 120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. ούζο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας:
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2½ κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κοφτό κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 λεμονιού ο χυμός
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τους ψαροκεφτέδες: Βράζετε τα κομμάτια φιλέτου μπακαλιάρου σε αλατισμένο νερό για 8-10 λ, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν τόσο όσο να μπορείτε να τα πιάσετε με τα χέρια σας. Μετά τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι σε μικρά κομματάκια, σαν κιμάς, ελέγχοντας συγχρόνως αν υπάρχει κάποιο μικρό κόκκαλο για να το αφαιρέσετε. 
  2. Μεταφέρετε το κιμά ψαριού σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, τον άνηθο, τη πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το ούζο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά. Αν απαιτηθεί προσθέστε 2-3 κ.σ. επιπλέον φρυγανιά τριμμένη προκειμένου να έχετε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. 
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε σπορέλαιο μέχρι, τουλάχιστον, τη μέση και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, σχήματος επιλογής σας και τα πανάρετε καλά στη φρυγανιά. Τα τηγανίζετε, λίγα τη φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. 
  4. Για τη σάλτσα μουστάρδας: Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα ή με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε τους ψαροκεφτεδάκια σας με τη σάλτσα μουστάρδας. 

[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπακαλιάρο με οποιοδήποτε άλλο ψάρι αρεσκείας σας όπως γλώσσες ή κοκκινόψαρο, αρκεί να είναι φιλέτο και να μην έχει κόκαλα και δέρμα. 

Σημείωση: Αν πρόκειται να σερβίρετε τους ψαροκεφτέδες σας σε παιδιά θα παραλείψετε το ούζο. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαροκεφτέδες με σάλτσα μουστάρδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.