Ψάρι “μπουρδέτο” στη κατσαρόλα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Ψάρι “μπουρδέτο” στη κατσαρόλα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο ψάρι στη κατσαρόλα. Διαλέξτε ένα από τα προτεινόμενα ψάρια της αρεσκείας σας και μαγειρέψτε το με μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε προαιρετικά και πατάτες για ένα πλήρες υπέροχο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 2-3 σκορπίνες, ή χριστόψαρα ή κέφαλους ή μελανούρια, 1- 1 ½ κιλό σύνολο
  • 3 μέτρια ή 2 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτή κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κοφτή κ.σ. πάπρικα καυτερή 
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 ml ζωμός ψαριού ή νερό [*]
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο, τη γλυκιά και καυτερή πάπρικα [αυξομειώστε τις ποσότητες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για τη καυτερή πάπρικα], το ντοματοπελτέ και το φύλο δάφνης και ανακατεύετε συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1 ακόμα λεπτό.
  2. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό ψαριού, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Βάζετε στη κατσαρόλα και τα ψάρια και βράζετε για 15 λ περίπου. 
  3. Η σάλτσα θα πρέπει να μείνει με το λάδι της. Αν τα ψάρια έχουν βράσει και η σάλτσα έχει νερό, βγάλτε τα ψάρια σε μια πιατέλα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει ώσπου να “πιεί” όλο το νερό και να μείνει με το λάδι της. Βάζετε τα ψάρια με τη σάλτσα τους σε πιατέλα τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

[*] Για να φτιάξετε ζωμό ψαριού ή βράζετε 4-5 καραβίδες και τις στραγγίζετε καλά ή κόβετε τα κεφάλια των ψαριών που θα χρησιμοποιήσετε, στραγγίζετε καλά το ζωμό και πετάτε τα κεφάλια.

Σημείωση: Προαιρετικά, για πλήρες γεύμα μπορείτε να προσθέστε και 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες τις οποίες θα σοτάρετε μαζί με τα κρεμμύδια και θα βράσετε με τη σάλτσα, προσθέτοντας από πάνω στο τέλος τα ψάρια.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψάρι “μπουρδέτο” στη κατσαρόλα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

 

2 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Ευτυχία Καλησπέρα, η αλήθεια είναι ότι στην αρχή το είχα γράψει ότι είναι Κερκυραϊκή η συνταγή. Εκ” των υστέρων, όμως είδα κάποιες συνταγές από τοπικά site της Κέρκυρας που έγραφαν το “παραδοσιακό” μπουρδέτο της Κέρκυρας και δεν ήταν ίδιες με τη δική μου. Έτσι το έσβησα…
    Αν έχεις πραγματική Κερκυραϊκή συνταγή, μετά χαράς να μου τη στείλεις και θα τη δημοσιεύσω άμεσα με το όνομά σου [αν μου το επιτρέψεις].
    Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο,
    Με εκτίμηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.