Αναρτήθηκε στις 16/04/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Πουτίγκα με τσουρέκι και Nutella
Το τσουρέκι όσο είναι φρέσκο το απολαμβάνουμε σκέτο, με αφέψημα με μέλι, μαρμελάδα. Δυστυχώς όμως “ξεραίνεται” πολύ εύκολα. Σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή που θα φτιάξετε με τσουρέκι και σίγουρα θα απολαύσετε. Πουτίγκα με τσουρέκι και Nutella …
Υλικά συνταγής
- 40 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 300 γρ. γάλα φρέσκο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 μεγάλα αυγά
- 400 γρ. τσουρέκι κομμένο σε κύβους
- 350 γρ. Nutella
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι και το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ διαστάσεων 20Χ30 εκ. Πασπαλίζουμε από πάνω την καστανή ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Προσθέτουμε το τσουρέκι και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ τη μισή ποσότητα από το τσουρέκι. Με ένα κουταλάκι του γλυκού σκορπίζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τη nutella. Κατόπιν απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το τσουρέκι και την υπόλοιπη ποσότητα από τη nutella. Εάν έχει περισσέψει καθόλου υγρό μείγμα, περιχύνουμε με αυτό την επιφάνεια του γλυκού.
- Καλύπτουμε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. 30’ πριν από το ψήσιμο το βγάζουμε από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Ψήνουμε την πουτίγκα στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 40’, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει. Την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και κατόπιν την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

craftaholic.gr
16/04/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πουτίγκα με τσουρέκι και Nutella