Πως θα φτιάξετε τη δική σας «Sour cream»

Πως θα φτιάξετε τη δική σας «Sour cream»

Πόσες φορές βλέπουμε σε συνταγές κάποια υλικά, που επειδή δεν τα έχουμε στο σπίτι μας δεν τα φτιάχνουμε ή τα αναβάλουμε για άλλη φορά μέχρι να πάμε στο σούπερ μάρκετ να τα αγοράσουμε; Παράδειγμα η sour cream. Είναι τόσο εύκολο να τη φτιάξουμε μόνοι μας με διάφορους τρόπους, εξαιρετικά απλά ως εξής:

Πώς να φτιάξετε sour cream:

  1. Πρώτος τρόπος: Σε ένα μπολ βάζετε 150 ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, προσθέτετε ½ -¾ ενός μεγάλου λεμονιού, τα ανακατεύετε και βλέπετε ότι η κρέμα πήζει αμέσως. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο, εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου για 6-8 ώρες. Αν πάλι βιάζεστε πολύ τη βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα και τη βάζετε στη συνταγή σας.
  2. Δεύτερος τρόπος: θα χρειαστείτε 300 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, 3 κ.σ. χυμό λεμονιού και 150 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο (για να μη κάνει κρούστα) για να δέσει. 
  3. Τέταρτος τρόπος: Ανακατέψτε κρέμα γάλακτος πλήρη με ξινόγαλα σε αναλογία 1-2 κ.σ.  ξινόγαλα για κάθε 1 φλιτζάνι κρέμας. Αφήστε το μείγμα σε όσο το δυνατόν πιο ζεστό περιβάλλον για μία ημέρα ή μέχρι να πήξει (στο φούρνο στους 50°-60°). Μετά βάλτε το για 6-7 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο. 
  4. Πέμπτος τρόπος για ελαφρύ αποτέλεσμα: Ανακατέψτε κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και χυμό λεμονιού ως εξής: στα 100 γρ. γιαούρτι προσθέστε 50ml κρέμα και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη να δέσει. Η υφή δε θα είναι σαν των προηγούμενων, αλλά θα τη χρησιμοποιήσετε για ντιπ ή σε πιάτα διαίτης.


loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πως θα φτιάξετε τη δική σας «Sour cream»

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.