Πως θα αστράφτουν τα τζάμια σας

Πως θα αστράφτουν τα τζάμια σας

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χημικά καθαριστικά, δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά υλικά για να καθαρίσουμε το σπίτι μας. Πιο συγκεκριμένα:

Καθαρίστε τις επιφάνειες των τζαμιών και των παραθύρων, με νερό και ξύδι και λεμόνι για καθαριότητα, απολύμανση και ευχάριστη μυρωδιά.

Αναμειγνύετε 1/4 φλ. τσαγιού άσπρο ξύδι και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού μέσα σε 4 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό. Τα βάζετε σε δοχείο με ξεκαστήρα ανακινείτε καλά να ενσωματωθούν και ψεξάστε. Χρησιμοποιείστε εφημερίδα και τα τζάμια σας θα αστράφτουν. [Το λεμόνι θα απολυμάνει και θα δώσει ευχάριστη μυρωδιά.]

Αν έχετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια, χρησιμοποιείστε καθημερινά μετά το φαγητό, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τρίψτε τον με μια χαρτοπετσέτα. Θα αστράφτει!

Με ξύδι επίσης, μπορούμε να πλύνουμε και τα γυάλινα βάζα του σπιτιού μας, ρίχνοντας μέσα στο εσωτερικό του βάζου μια κουταλιά ξύδι και γεμίζοντάς το με νερό. Αφήνουμε το διάλυμα περίπου δέκα λεπτά, τα πλένουμε εσωτερικά και εξωτερικά με το μείγμα ξυδιού με ένα μαλακό σφουγγάρι και θα αστράφτουν και αυτά.

Αν τα βάζα έχουν μαζέψει πολλά άλατα, προσθέστε ξύδι και με το χέρι απλώστε το σε όλη την επιφάνεια που υπάρχουν άλατα. Πασπαλίστε τα με χοντρό αλάτι. Μετά από μερικές ώρες ξεβγάλετε τα με νερό και τρίψτε τους λεκέδες που επιμένουν με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

clothSintayes.gr,

Συνταγή: Πως θα αστράφτουν τα τζάμια σας