Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας

Φροντίστε το πλυντήριό σας για να το διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση για πολύ καιρό.

Ποιος είπε ότι επειδή καθαρίζει τα ρούχα, ότι δε χρειάζεται και αυτό την καθαριότητά του; Αν δεν είναι αυτό καθαρό δεν αποδίδει καθαριότητα στα ρούχα σας θα γεμίσει άλατα και θα αναγκαστείτε να το αντικαταστήσετε σύντομα.

Αν το πλυντήριό σας δε συντηρείται τακτικά, μπορεί να επηρεαστούν τα αποτελέσματα του πλυσίματός σας. Ακολουθώντας μερικά βασικά βήματα, μπορείτε να βοηθήσετε το πλυντήριό σας να λειτουργεί σωστά και να σας παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πλύσεις συντήρησης:

Διαβάστε τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία, βάλτε στην ειδική θήκη απορρυπαντικό και θέστε το πληντύριο σε λειτουργία. Με τον τρόπο αυτό θα σκοτωθούν όλα τα μικρόβια και θα καθαρίσει το πλυντήριο και τους σωλήνες του, απομακρύνοντας βρωμιά, σκόνη, λίπη και σκληρά άλατα που μπορεί να έχουν μαζευτεί.

2. Ανα δύο- τρεις περίπου μήνες, να βάζετε στον κάδο πλυντηρίου, αντί για απορρυπαντικό, σόδα, στην ίδια δοσολογία που συνηθίζατε με το απορρυπαντικό και θέστε το σε λειτουργία στο πρόγραμμα 60°C χωρίς πρόπλυση και φυσικά χωρίς ρούχα. Η σόδα θα αφαιρέσει τα άλατα από τον κάδο πλυντηρίου. Τόσο απλά!

3. Τέλος, θα πρέπει να μην ξεχνάτε να πλένετε και τη θήκη του μαλακτικού ώστε να μην κολλάνε τα υπολείμματα του απορρυπαντικού καθώς και να καθαρίζετε το φίλτρο της συσκευής.

Φροντίδα πλυντηρίου:

 Φόρτωμα ρούχων:

Αν υπερφορτώσετε το πλυντήριο, μπορεί να έχετε κακά αποτελέσματα στο πλύσιμο, να φθείρετε τα ρούχα και να κάνετε ζημιά και στην ίδια τη συσκευή. Για τα περισσότερα υφάσματα, το πλυντήριο πρέπει να είναι χαλαρά γεμάτο. Προσθέστε λιγότερα ρούχα για γρήγορη πλύση /οικονομικούς κύκλους. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας.

 Μαλακτικά Ρούχων:

Προσθέστε το μαλακτικό στην ειδική θήκη του πλυντηρίου. Αν το μαλακτικό ανακατευτεί με το απορρυπαντικό, δημιουργεί ένα κατάλοιπο που δε διαλύεται και μπορεί να μαζευτεί με τη μορφή λευκών/γκρι αποθέσεων στο πλυντήριο. Κάνοντας τακτικά πλύσεις συντήρησης, αφαιρείτε τα υπολείμματα και, προσθέτοντας προσεκτικά το μαλακτικό, φροντίζετε να μην επανεμφανιστούν.

021913_washer02loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας