Πως να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα μπρούτζινα αντικείμενα

Πως να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα μπρούτζινα αντικείμενα

“Εχετε χάλκινα ή και μπρούτζινα αντικείμενα και δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, αλλά ούτε και να καταστρέψετε το περιβάλλον και την υγεία σας;

Αν έχετε μπρούτζινα ή και χάλκινα αντικείμενα στον χώρο σας, ο πιο φτηνός, οικονομικός, οικολογικός και ακίνδυνος για την υγεία τρόπος για να τα καθαρίσετε, είναι:

 

  • Φτιάχνετε ένα πολτό από άσπρο ξύδι (ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να καθαρίσετε) και ίσες ποσότητες από αλεύρι και αλάτι. Αλείφετε την επιφάνεια που θέλετε, αφήνετε το μείγμα για λίγη ώρα και μετά τρίβοντας απαλά τα αντικείμενα. Ξεπλένετε με νερό και τα γυαλίζετε με στεγνό και μαλακό πανί. Αν τα μπρούτζινά σας είναι διακοσμητικά μπορείτε να τα γυαλίσετε εφ” όσον ήδη τα έχετε καθαρίσει με λίγο λάδι και μερικές σταγόνες ξύδι. Εναλλακτικά γυαλίστε το με κερί μέλισσας.
  • Αν είναι πολύ λερωμένα και μαυρισμένα φτιάξτε πρώτα το πολτό με αλάτι και ξύδι, βουτήξτε ένα πανί και τρίψτε τα μπρούτζινα. Μετά προσθέστε και το αλεύρι και κάντε επιπλέον και τη πιο πάνω διαδικασία για τέλειο αποτέλεσμα.
  • Εξ” ίσου καλά αποτελέσματα, θα έχετε αν στύψετε ένα λεμόνι σε μπολ, ρίξτε αρκετό αλάτι στο χυμό και τρίψε με το διάλυμα την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί, για να τρίψετε το αντικείμενο στο τέλος.
  • Αν πρασίνισε πολύ το χάλκινο ή το μπρούτζινα βουτήξτε το πρώτα σε χλιαρό σαπουνόνερο [με πράσινο σαπούνι] να μαλακώσει και μετά εφαρμόζετε τα πιο πάνω. 

 

 

 loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πως να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα μπρούτζινα αντικείμενα