Πώς να φτιάξετε μόνοι σας Χριστουγεννιάτικα κεριά και γούρια

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας Χριστουγεννιάτικα κεριά και γούρια

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΕΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αν θέλετε επίσης να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα κεριά και να κάνετε….ατμόσφαιρα είναι πολύ εύκολο!!! Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο!!!

candle2.jpg

 Υλικά που θα χρειαστούν

-Παραφίνη (πρώτη ύλη για κεριά)

-Φιτίλι

Χρώμα (βαφές ζαχαροπλαστικής ή ρούχων/ κηρομπογιές)

Μπρίκι (μεταλλικό σκεύος)

Άρωμα (τσάι, μπαχάρι, κανέλα)

Καλούπι (τενεκεδόκουτα, γυάλινα ή πλαστικά σκεύη)

Σπορέλαιο

Ξυλάκια/Μολύβια

Έξτρα διακοσμητικά(Αποξηραμένα φύλλα, φρούτα ή καρποί δέντρων, κορδέλες)

Αρχίζει η εκτέλεση!

Βήμα πρώτο:

Βάλε στο μεγάλο κατσαρολάκι νερό, στο μικρό την παραφίνη και τοποθέτησέ το ένα μέσα στο άλλο. Πρόσεξε καλά γιατί κανένα από τα δύο σκεύη δεν πρέπει να ξεχειλίσει. Αν έχεις σκεύος Μπεν-μαρί, λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο.

Βήμα δεύτερο:

Όσο διαρκεί η διαδικασία, μπορείς να προετοιμάσεις τα καλούπια, αλείφοντας τα με το σπορέλαιο ή ψεκάζοντάς τα με το σπρέι σιλικόνης.

ImageGen.jpg

Βήμα τρίτο:

Μόλις η παραφίνη αρχίσει να λιώνει μπορείς να ρίξεις μέσα όσα υπόλοιπα κεριών έχεις. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Ανακάτεψε καλά και θυμήσου ότι μια καλή θερμοκρασία για την παραφίνη είναι οι 140°C.

Βήμα τέταρτο:

Όταν έχει λιώσει τελείως μπορείς να ρίξεις μέσα τα αρωματικά, τις χρωστικές και ό,τι πρόσθετο έχεις. Συνεχίζοντας το ανακάτωμα, εξασφαλίζεις το ομοιόμορφο του κεριού.

Βήμα πέμπτο:

Χρησιμοποιώντας ένα γάντι κουζίνας, ανασήκωσε το δοχείο μεταφοράς μακριά από το νερό και ρίξε σιγά σιγά το μείγμα στα καλούπια, προσέχοντας να μην γεμίσεις μέχρι επάνω.

images (4)αρχείο λήψης (3)
Βήμα έκτο:

Καθώς η παραφίνη αρχίζει να σκληραίνει, φτάνει η ώρα του φιτιλιού. Δέσε την μία άκρη σε ένα μολύβι και βύθισε την άλλη βαθιά στο κερί, προσεκτικά. Τοποθέτησε το μολύβι στο στόμιο του καλουπιού και άφησέ το έτσι. Με αυτό τον τρόπο ξέρεις ότι δεν θα πέσει το φιτίλι μέσα στο κερί.

Βήμα έβδομο:

Καλό είναι να αφήσεις την παραφίνη να κρυώσει πολύ πριν προσπαθήσεις να βγάλεις το κερί από το καλούπι. 24 ώρες όμως είναι υπεραρκετές. Αναποδογύρισε το καλούπι και το κερί -εφόσον έχεις βάλει αρκετό σπορέλαιο νωρίτερα- θα γλιστρήσει εύκολα και άπλα. Από εκεί και πέρα, μπορείς να συμπληρώσεις τον στολισμό με οτιδήποτε θέλεις εσύ.

144

3047704

 Πάρτε κλωνάρια έλατου, ρόδια, γκί και ένα δίσκο και φτιάξτε υπέροχες δικές σας συνθέσεις.

Στρογγυλή σύνθεση με έλατο, χριστουγεννιάτικες πρασινάδες, κουκουνάρια, ρόδια, κανέλα, κόκκινοι διακοσμητικοί φιόγκοι με ένα κόκκινο κερί στη μέση. Όμορφη σύνθεση για το εορταστικό τραπέζι.

Φτιάξτε μόνοι σας με λίγα χρήματα γούρια για τις γιορτές

Φτιάξτε μόνοι σας με λίγα χρήματα γούρια και κεριά για τις γιορτές

Πιάνετε τις τσέπες σας και είναι άδειες λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα; Θέλετε να στολίσετε το σπίτι σας και να κάνετε δώρα σε γονείς, συγγενείς, φίλους ή στο σύντροφό σας και δεν έχετε…μία;

Λοιπόν, πάρτε μολύβι και χαρτί και φτιάξτε γούρια και κεριά εντελώς ΜΟΝΟΙ σας!!!

Πως θα φτιάξετε ένα… αρωματικό γούρι με υλικά που δεν ξεπερνούν τα 3 ευρώ!
Υλικά που θα χρειαστούν: 

2.JPG

-Ένα μεταλλικό στοιχείο σε σχέδιο της αρεσκείας μας (κλειδί, δεντράκι, ρόδι κ.α.) 
-Ένα μεταλλικό στοιχείο με τον αριθμό της χρονιάς που έρχεται (2013)
-Κορδέλες σε διάφορα χρώματα και σχέδια (3*0,22 εκ. & 3 * 0.45εκ.)
-Χάντρες της επιλογής μας
-Κορδόνι από το οποίο να χωράνε να περάσουν οι χάντρες που διαλέξαμε (0,50εκ.)
-Ένα κλαράκι αρωματικής κανέλλας
Είστε έτοιμοι;;; Ξεκινάμε!

Βήμα πρώτο:
Διπλώνουμε το κορδόνι στην μέση έτσι ώστε να σχηματιστεί μία θηλιά. Κάνουμε τον πρώτο κόμπο και αφού περάσουμε την μεγάλη χάντρακάνουμε έναν δεύτερο κόμπο.
3.JPG

Βήμα δεύτερο:
Με τις τρεις μικρές κορδέλεςπου έχουμε κόψει περίπου στα 22 εκατοστάσχηματίζουμε φιογκάκια χωρίς να τα δέσουμε, απλά διπλώνοντας τα σε μορφή Χ. Τις υπόλοιπες κορδέλες τις διπλώνουμε στην μέση.
4.JPG

Βήμα τρίτο:
Παίρνουμε το κομμάτι που έχουμε φτιάξει στο πρώτο βήμα, ανοίγουμε τις δύο άκρες του κορδονιού και τοποθετούμε ανάμεσα τα φιογκάκια που έχουμε φτιάξειτο κλαράκι της κανέλλας καθώς και τα κομμάτια από τις μακριές κορδέλες και δένουμε ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ!

5.JPG
6.JPG

7.JPG
Βήμα τέταρτο:
Στο κορδόνι δένουμε με διπλό κόμπο το μεταλλικό στοιχείο και σε κάθε άκρη του κορδονιού περνάμε τις χαντρούλες τις οποίες στερεώνουμε με μικρό κόμπο στο επιθυμητό  ύψος. Σε μία κορδέλα δένουμε με τον ίδιο τρόπο το μεταλλικό στοιχείο της καινούριας χρονιάς!

8 (1).JPG

9.JPG

10.JPG

ΤΕΛΟΣ τα βήματα!!!Το γούρι είναι ΕΤΟΙΜΟ!
12 (1).JPG

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ

291617-POINSETTASdivider

 
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πώς να φτιάξετε μόνοι σας Χριστουγεννιάτικα κεριά και γούρια

 

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας και το άρθρο.

    Μερικές επισήμανσης ως προς την παρασκευή κεριών.

    Δεν χρησιμοποιούμε υδατοδιάλυτες μπογιές (ζαχαροπλαστικής/ρούχων) σε κεριά ούτε κηρομπογιές πλέον γιατί περιέχουν πλαστικό και άλλα υλικά που δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν με την φλόγα.

    Ως προς τα υπολείμματα κεριών πρέπει να αφαιρέσουμε τυχόν χρώμα εξωτερικής επικάλυψης και βερνικιού πριν το προσθέσουμε στο μείγμα μας, αλλιώς θα μπουκώνει το φυτίλι και μπορεί να προσθέτουμε ξένα σώματα στο κερί μας. (Βερνίκι, glitter κτλ)

    Η παραφίνη δεν θα πρέπει ποτέ να ξεπερνάει τους 90C βαθμούς Κελσίου αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του μπαίν μαρί… διαφορετικά, και σας προτρέπω να διορθώσετε το άρθρο σας, κινδυνεύει το κερί να αρπάξει φωτιά. Μία σωστή θερμοκρασία γεμίσματος είναι μεταξύ 75C – 85C και όχι 140C που αναφέρετε.

    Το φυτίλι πρέπει να είναι τεντωμένο ελαφρώς από την μία άκρη στην άλλη του καλουπιού και όχι απλά βουτηγμένο να αιωρείται μέσα στο κερί. Όπως το κερί κρυώνει τραβάει στο φυτίλι και αυτό κάνει κοιλιά και στραβώνει με αποτέλεσμα να μην καίει σωστά το κερί μας.

    Αυτά τα λίγα

  2. Sintayes.gr says:

    Κε Καρακασίδη καλησπέρα σας,
    Ευχαριστούμε πολύ για τις επισημάνσεις σας.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.