Πως να φροντίσετε τα έπιπλα της βεράντας και του κήπου σας

Πως να φροντίσετε τα έπιπλα της βεράντας και του κήπου σας

Πως να περιποιηθείτε τα έπιπλα της βεράντας ή του κήπου σας.

Ο καλοκαιρινός ήλιος, η υγρασία και η ζέστη είναι οι χειρότεροι «εχθροί» των επίπλων που έχετε στη βεράντα ή στην αυλή σας. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου βέβαια είναι προορισμένα να αντέχουν όμως χρειάζονται και αυτά την κατάλληλη περιποίηση για να σας βγάζουν ασπροπρόσωπους κάθε καλοκαίρι. Είτε είναι μεταλλικά είτε ξύλινα υπάρχουν απλοί κανόνες περιποίησης για να τα διατηρείτε σε καλή κατάσταση!

-Καθαρίζετε τακτικά τα έπιπλα του κήπου ή της βεράντας από σκόνες, φύλλα που πέφτουν και μικροσκουπίδια χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση μια νάιλον βούρτσα ώστε να μη φθείρονται.

/

-Μια φορά την εβδομάδα πλύντε καλά τα έπιπλα χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και σαπούνι πιάτων. Απομακρύνετε όλους τους λεκέδες και ειδικά εάν πρόκειται για λεκέδες από περιττώματα πουλιών που έχουν διαβρωτική δράση στα μεταλλικά σας έπιπλα. Ξεπλύντε με καθαρό νερό.

-Καθαρίστε, γυαλίστε και προστατέψτε τα έπιπλα από αλουμίνιο καθαρίζοντάς τα με ένα μαλακό πανί βουτηγμένο σε διάλυμα νερού και ξυδιού. Μη χρησιμοποιείτε σκληρές βούρτσες που θα χαράζουν την επιφάνειά τους.

/

–Μπορείτε να προστατέψετε τα μεταλλικά και πλαστικά έπιπλα εξωτερικού χώρου γυαλίζοντάς τα με κερί που χρησιμοποιείται για το γυάλισμα του αυτοκινήτου.

-Προστατέψτε τα ξύλινα έπιπλα περνώντας τα με ειδικό βερνίκι που δεν επιτρέπει στην υγρασία να διεισδύσει και να τα φθείρει. Αποφύγετε τα πόδια των ξύλινων επίπλων σας να έρχονται σε απευθείας, παρατεταμένη επαφή με το γρασίδι καθώς η υγρασία με τον καιρό θα κάνει ζημιά σε αυτά.

/

–Ελέγχετε την κατάσταση του χρώματος των μεταλλικών σας επίπλων για τυχόν φθορές ή σκουριά. Βάψτε τα εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχουν φθορές για να αποτρέψετε στην σκουριά να τα καταστρέψει.

-Μην αφήνετε εκτεθειμένα στον ήλιο (εφόσον δεν τα χρησιμοποιείτε) τα μαξιλάρια από τις καρέκλες ή τους καναπέδες της βεράντας ή του κήπου. Ο ήλιος και η υγρασία φθείρουν το χρώμα τους. Ανανεώστε τα πλένοντάς τα σε ένα ήπιο πρόγραμμα του πλυντηρίου σας και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τέλος, εάν έχετε ομπρέλα στον κήπο σας προτιμήστε να την κλείνετε όταν δεν την χρησιμοποιείτε ειδικά σε μέρες με πολύ αέρα ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα να σκιστεί.

Teak-Wood-Patio-Furniture4

Πηγή

 Sintayes.gr,

Συνταγή: Πως να φροντίσετε τα έπιπλα της βεράντας και του κήπου σας