Πως να αρωματίσετε τη ζάχαρη για μυρωδάτα αφεψήματα και γλυκά

Πως να αρωματίσετε τη ζάχαρη για μυρωδάτα αφεψήματα και γλυκά

Να και κάτι που θα κάνει σίγουρα τη διαφορά στη γεύση του τσαγιού ή του καφέ σας. Μια αρωματική ζάχαρη σίγουρα θα εκπλήξει τον ουρανίσκο σας ενώ απολαμβάνετε τον καφέ ή το τσάι σας ή οποιοδήποτε άλλο αφέψημα προτιμάτε. 

Αρμπαρόριζα

Θα χρειαστούμε: 1 κιλό ζάχαρη και 5 – 6 φύλλα αρμπαρόριζας

Σε ένα μπωλ ή βαζάκι βάζουμε εναλλάξ ζάχαρη και φύλλα σε στρώσεις. Κλείνουμε το δοχείο και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για περίπου δέκα μέρες. Κατά διαστήματα κουνάμε το δοχείο ή ανακατεύουμε με κουτάλι για να αρματιστεί όλη η ζάχαρη.

Γίνεται πάρα πολύ εύκολα και δεν μας στοιχίζει καθόλου.  Το μόνο που κάνουμε είναι να πλύνουμε τα φύλλα για να φύγει τυχόν σκόνη και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, γιατί εάν έχουν υγρασία θα πετρώσει η ζάχαρη.

Τη χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική, στα ποτά ή σε σιρόπια κ.ά. Για πιο έντονο άρωμα μαζεύουμε φύλλα αμέσως μετά την ανθοφορία.

Βανίλια

Θα χρειαστείτε μόνο τον καρπό της βανίλιας, αυτόν που τον σκίζουμε στα δύο ώστε να δώσει γεύση στα γλυκά. Τα κλωναράκια του λοιπόν δεν τα πετάμε. Τα βάζουμε μέσα στο βάζο της ζάχαρης και μας δίνει εύκολα και γρήγορα αρωματική ζαχαρίτσα.

Λεβάντα

Βάζουμε σε ένα βάζο 1 κιλό ζάχαρη και ρίχουμε 4 κλωνάρια λεβάντας. Αφήνουμε το βάζο κλειστό για 10 ημέρες. Μετά η ζάχαρη με άρωμα λεβάντας είναι έτοιμη για χρήση.

Κανέλα: 

Θα χρειαστούμε 1 κιλό ζάχαρη ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλα, μια πρέζα γαρύφαλο. Τα βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοοιηθούν. Προαιρετικά προσθέτετε και άλλη κανέλα ή γαρύφαλο αν το επιθυμείτε.

Η μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη είναι ένας άψογος σύντροφος της κανέλας δημιουργώντας έναν τέλειο συνδυασμό. Ρίχνουμε το μείγμα σε αεροστεγή σκουρόχρωμα γυάλινα βάζα και τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και ξηρό σημείο. 

Με αυτό το υπέροχο γλυκό μείγμα μπορούμε να γλυκάνουμε και να αρωματίσουμε τον καφέ μας, να πασπαλίσουμε τα κέικ και τα μπισκότα μας, να πασπαλίσουμε το παγωτό μας ή να γλυκάνουμε και να αρωματίσουμε ένα ρόφημα της αρεσκείας μας, λουίζα, τσάι κ.λ.π.

Γλυκάνισος

Βάλτε σε 1 κιλό ζάχαρη 3 αστεροειδείς γλυκάνισου και αφήστε για 8-10 ημέρες. Ανακαινίστε κάθε 2 ημέρες.

 img_4421
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πως να αρωματίσετε τη ζάχαρη για μυρωδάτα αφεψήματα και γλυκά

 

Comments are closed.