Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα σιροπιασμένη

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα σιροπιασμένη

Μια συνταγή για μια υπέροχη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα. Ένα γευστικότατο γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι βιτάμ λιωμένο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό 
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λ. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Για τη πορτοκαλόπιτα: Βγάζετε το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσετε το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγετε με τα χέρια σας τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβετε ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια, σαν χαρτοπόλεμος.
  3. Βάζετε σε μια λεκανίτσα τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (βιτάμ, γιαούρτι, μπέικιν, ξύσμα, βανίλιες, σταγόνες σοκολάτας, φύλλο κρούστας) και ανακατεύετε καλά μέχρι να φτιάξετε ένα μείγμα λείο και αφράτο. Το αφήνετε στην άκρη για 15 λ.
  4. Λαδώνετε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξ 20×30 εκ. περίπου και αδειάζετε το μείγμα της λεκάνης. Στρώνετε καλά με ένα κουτάλι και ψήνετε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά. 
  5. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το σιροπιάζετε αμέσως με το κρύο σιρόπι και τοποθετείτε από πάνω τις φέτες πορτοκαλιού. Κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα σιροπιασμένη