Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή Ζουμερή πορτοκαλόπιτα. Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό που θα αρέσει σε όλους! Μια γευστική και υπέροχη συνταγή.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι τσαγιού ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 5 αβγά
- 1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- Για το σιρόπι:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε σε φούρνο με αέρα, στους 180ºC. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί ή πυρέξ 25-30 εκ .
- Ανακατεύετε σε μπολ την κανέλα και τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
- Βουτυρώνετε ένα- ένα τα μισά φύλλα και τα πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. Τα σουρώνετε πλισέ (σαν ακορντεόν) και τα στρώνετε πλάι-πλάι στο σκεύος και τα ψήνετε για 10 με 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ξύσμα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο-λίγο το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Κόβετε σε μικρά κομμάτια (ροδέλες) τα υπόλοιπα φύλλα με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι. Τα ρίχνετε στο μίγμα και τα ανακατεύετε.
- Περιχύνετε τα ψημένα φύλλα στο πυρέξ με το μείγμα και ψήνετε την πορτοκαλόπιτα στους 180ºC στον αέρα για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
- Για το σιρόπι:Βάζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε σε μέτρια φωτιά 8 –10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Περιχύνετε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και σερβίρετε.
21/09/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή
Tags: γλυκά επιδόρπια πορτοκάλι πορτοκαλόπιτα