
Ποπ κορν με σοκολάτα σε 15΄
Μια συνταγή για ένα πολύ γρήγορο, εύκολο και υγιεινό σνακ, που θα λατρέψουν τα μικρά και …. μεγάλα παιδιά..
Υλικά συνταγής
-
4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια*
-
λίγο λάδι
-
λίγο αλάτι [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι με λίγο αλάτι [προαιρετικά] και κλείνουμε το καπάκι.
- Εν τω μεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Όσο σκάει το ποπκορν, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα. Όταν σκάσει και το τελευταίο είναι έτοιμα.
- Τα μεταφέρουμε τα ποπ κορν σε μεγάλο μπολ, τα περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης ή μαρίζ. Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα σερβίρουμε.
* Μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα της κουβερτούρας αν θέλετε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των ποπ κορν.
** Μπορείτε να περιχύσετε με περισσότερη ποσότητα σοκολάτας τα ποπ κορν και με τη βοήθεια ενός κουταλιού να γεμίσετε χάρτινες θηκούλες των καπ κέικς. Όταν κρυώσει η σοκολάτα θα έχετε υπέροχες μπουκίτσες-σοκολατάκια με ποπ κορν.
Sintayes.gr,