Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές

Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές

Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη τυρόπιτα “πλεξούδα” με τυρί φέτα, ελιές και πιπεριές. Δείτε βήμα, βήμα τη συνταγή, φτιάξτε τη και απολαύστε τη…

Υλικά συνταγής

Υλικά για 2 πλεξούδες:

  • 1 πακέτο σφολιάτα ΚΑΝΑΚΙ
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα
  • 6 κ.γ. πολτό ελιάς
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπαγώνετε και τα 2 φύλλα της σφολιάτας  και φτιάχνετε τις πλεξούδες ως εξής: Ανοίγετε το ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και το απλώνετε στην πλαστική μεμβράνη του. Το κόβετε κάθετα στην μεγαλύτερη πλευρά σε 3 λωρίδες. Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιά.   Img2184
  2. Πασπαλίζετε  με λίγη ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα. Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε από 2 λωρίδες στην άκρη κάθε λωρίδας ζύμης. Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης και την τυλίγετε σαν ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά. Πατάτε τις άκρες του ρολού για να κολλήσουν.Img2196
  3. Πιάνετε 3 λωρίδες από την μία πλευρά και πιέζετε την ζύμη για να κολλήσει. Ξεκινάτε και πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι. Πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από την μία άκρη και την φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.Img2212
  4. Χτυπάτε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι. Ψήνετε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 ° C για 1 ώρα περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.

finished-product

Πηγή

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές