Πίτσα με ζύμη pretzel

Πίτσα με ζύμη pretzel

Ατομικές πίτσες με ζύμη pretzel. Μια από αυτές τις συνταγές, που σου κλέβουν την καρδιά από τη πρώτη στιγμή. Τα pretzels είναι φανταστικά ψωμάκια, με τραγανή χρυσαφένια κρούστα και φοβερά αφράτο εσωτερικό. Η διαδικασία είναι κάπως μακροσκελής. Δεν είναι δύσκολη ωστόσο, οπότε μην τη φοβηθείτε.

Υλικά συνταγής

  • 470 γρ. νερό ζεστό
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού σπιτική σάλτσα ντομάτας (βλέπε συνταγή πιο κάτω)
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 32 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας
  • Για την (εύκολη) σάλτσα ντομάτας:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πασάτα)
  • 1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκoύ ρίγανη ξερή
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα ντομάτας: Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το σκόρδο για 2-3 λ. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το βασιλικό, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λ. 
  2. Εν τω μεταξύ βάζετε το ζεστό νερό, τη μαγιά και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνετε για 5 λ. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ για 3-4 λ, μέχρι να έχετε μια ζύμη ελαστική και ελαφρώς κολλώδη. Τη μεταφέρετε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1ο λ. 
  3. Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα (υπολογίζετε το ύψος του νερού να είναι 6-8 εκ.) και το φέρνετε σε βρασμό. Ρίχνετε τη σόδα με προσοχή και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
  4. Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα πλάθετε σε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ. Ρίχνετε έναν-έναν τους δίσκους στην κατσαρόλα και τους βράζετε για 40 δευτερόλεπτα.
  5. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα τους μεταφέρετε σε 2 πιατέλες που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις και αλείφετε τις πίτσες με το λιωμένο βούτυρο. Τις ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 10 λ. 
  6. Τις βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε στην επιφάνεια τους από μία κουταλιά σάλτσα. Τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τοποθετείτε ομοιόμορφα σε κάθε πίτσα 4 φέτες σαλάμι. Τις ξαναβάζετε στο φούρνο και τις ψήνετε για 15 λ, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει όμορφα η ζύμη.

untitled

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτσα με ζύμη pretzel

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.