Αναρτήθηκε στις 08/10/2016 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Πίτες, Συνταγές, Συνταγές για παιδιά
Πιταράκια τηγανιτά με φέτα και ανθότυρο
Πιταράκια με φέτα και ανθότυρο στο τηγάνι. Μια συνταγή για υπέροχα, τυροπιτάκια με μαλακό, σπιτικό εύθρυπτο φύλλο με ρακή και πεντανόστιμη γέμιση με φέτα και ανθότυρο αρωματισμένη με δυόσμο. Μια υπέροχη συνταγή της Ντ. Νικολάου που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- Για το φύλλο:
- 750 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 ml ρακή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 100 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για τη γέμιση:
- 300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
- 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με πιρούνι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για το φύλλο: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ρακή και το λάδι και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε σταδιακά περίπου 350 ml και ζυμώνετε για 3-4 λ ή μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Για να πετύχετε ελαστική ζύμη ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1-2 κ.σ. νερό ή λίγο αλεύρι. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να “ξεκουραστεί” για 20 λ περίπου.
- Για τη γέμιση: Βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ισομερώς.
- Για τα πιτάκια: Αλευρώνετε το πάγκο εργασίας σας. Χωρίζετε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη και ανοίγετε το κάθε μέρος με το πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 χλστ. και διαστάσεων περίπου 30 x 30 εκ. Κόβετε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες περίπου 10 x 30 εκ. η καθεμιά. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε 1 γεμάτη κ.σ. από τη γέμιση και τυλίγετε σε τρίγωνο.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του τηγανιού και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζετε τα πιτάκια σε δόσεις για 2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε χλιαρά.
08/10/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πιταράκια τηγανιτά με φέτα και ανθότυρο