Πιτάκια με κόκκινες πιπεριές, λιαστές ντομάτες και τυρί Μαστέλο Αλμυρό

Πιτάκια με κόκκινες πιπεριές, λιαστές ντομάτες και τυρί Μαστέλο Αλμυρό

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα πιτάκια με κόκκινες πιπεριές, λιαστές ντομάτες και τυριά.

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια 
  • 10 φρέσκα μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)
  • 4 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ.  Μαστέλο Αλμυρό τριμμένο
  • 100 γρ. Ανθότυρο Μαστέλο λιωμένο με πιρούνι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 αυγά χτυπημένα με
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρουμε στη 1 κ.σ. ελαιόλαδο τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας, κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια (συνολικά 8 πιτάκια) και μοιράζουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
  3. Κλείνουμε την σφολιάτα φτιάχνοντας παραλληλόγραμμα πιτάκια βάζοντας τις άκρες νερό για να κολλήσουν. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 40 λεπτά. Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά.

mastelo.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιτάκια με κόκκινες πιπεριές, λιαστές ντομάτες και τυρί Μαστέλο Αλμυρό

 

Comments are closed.