Πίτα σκεπαστή με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης νηστίσιμη

Πίτα σκεπαστή με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης νηστίσιμη

Πίτα σκεπαστή με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης νηστίσιμη. Μια πολύ νόστιμη για μια ιδιαίτερη σκεπαστή πίτα με αφράτη ζύμη γεμιστή με μεσογειακά υλικά και μυρωδικά. Απαιτεί αρκετό χρόνο αναμονής αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τη γεύση της.

Υλικά συνταγής

  • 3 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 κ.γ. αλάτι ψιλό και λίγο αλάτι χονδρό για το πασπάλισμα
  • 200 γρ. ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης στραγγισμένες από το λάδι
  • 4  σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βασιλικό ή θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη και 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό. Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει για 30’.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και μαλακή. Ζυμώνετε για 10’ και αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
  3. Δουλεύετε  τη ζύμη ξανά σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζετε στα δύο. Απλώνετε τη μισή ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί πιέζοντάς τη με τα χέρια να πάει παντού. Απλώνετε επάνω τις ελιές, τις ψητές πιπεριές το σκόρδο, τη ρίγανη χωρίς να φτάνουν μέχρι την άκρη. Περιχύνετε με λίγο λάδι.
  4. Απλώνετε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από τη γέμιση και πιέζετε τις άκρες για να κολλήσουν οι 2 ζύμες μεταξύ τους. Τρυπάτε την επιφάνεια με πιρούνι και αφήνετε το ταψί σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
  5. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με  χοντρό αλάτι. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15’ και ύστερα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να ξεκολλά από τα τοιχώματα του ταψιού.

safe_image

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτα σκεπαστή με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης νηστίσιμη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.