Πίτα με σπανάκι, τυριά, μπέϊκον και πιπεριά

Πίτα με σπανάκι, τυριά, μπέϊκον και πιπεριά

Μια συνταγή για μια νοστιμότατη, πρωτότυπη και ιδιαίτερη πίτα. Μια υπέροχη πίτα με σπανάκι, μπέϊκον, κόκκινα και τυριά για το καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 6 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη [ή 1/2 φέτα 1/2 ανθότυρο]
  • 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο 
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 6 φέτες μπέϊκον ψημένο, ψιλοκομμένο [ή ζαμπόν]
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε ένα στρογγυλό, βαθύ ταψάκι διαμέτρου βάσης 23 εκ. κατά προτίμηση “δαχτυλίδι” με αποσπώμενο πάτο. Στρώνετε καλά στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και το αφήνετε στην άκρη. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά σας και θρυμματίζετε ή τρίβετε τα τυριά σας.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε  τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας για 2 λ. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σπανάκι, ανακατεύετε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 3- 4 λ. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε το μείγμα με το σπανάκι σε πιατέλα στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά τα υγρά του.
  3. Στο ζεστό, άδειο πλέον, τηγάνι ρίχνετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας, απλά να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις αφήνετε και αυτές σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος σοτάρετε στο τηγάνι και το ψιλοκομμένο μπέϊκον. 
  4. Χτυπάτε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και κρατάτε χωριστά 1 κ.σ. αυγού σε άλλο μπολάκι. Στο μεγάλο μπολ με τα πολλά αυγά προσθέτετε τη φέτα [ή μισό μισό με ανθότυρο] και το σπανάκι και ανακατεύετε καλά.
  5. Ρίχνετε στο ταψί με τη σφολιάτα το 1.2 τριμμένο τυρί τσένταρ, το 1/2 μπέϊκον, το 1/2 μείγμα φέτας σπανάκι και τις 1/2 πιπεριές. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά τις στρώσης των άλλων μισών υλικών με την ίδια σειρά.
  6. Σκεπάζετε τη πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τακτοποιήστε τις άκρες μέσα στο ταψί. Αλείφετε με πινέλο τη σφολιάτα με τη 1 κ.σ. αυγό που κρατήσατε, ανακατεμένη με 1 κ.σ. νερό, και κάνετε με κοφτερό μαχαίρι, μερικές σχισμές στη σφολιάτα.
  7. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 έως 1:10 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Βγάζετε τη πίτα από το φούρνο την αφήνετε 10 λ στο ταψί να “σταθεί” μετά τη ξεφορμάρετε, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

spinach-ricotta-brunch-bake-collage2

spinach-ricotta-brunch-bake-collage3

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτα με σπανάκι, τυριά, μπέϊκον και πιπεριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.