
Πίτα με φέτα και σπανάκι, χωρίς φύλο και αλεύρι
Μια συνταγή για μια πανεύκολη και πεντανόστιμη πίτα με σπανάκι και φέτα χωρίς φύλλο και αλεύρι. Ένα γρήγορο νόστιμο και υγιεινό φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε τη φέτα πάνω από το σπανάκι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Η φέτα πρέπει να είναι χοντροσπασμένη.
- Σε ένα άλλο μπολ , χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την τάρτα και την ψήνουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20 λεπτά.
Αν σας έχουν περισσέψει διάφορα κίτρινα τυριά φτιάξτε τη τάρτα σας με το σπανάκι και τα κίτρινα τυριά.
Πηγή:http://www.lifestylecy.com/
Sintayes.gr,